Klantontwikkelaar

Als klantontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor je eigen klantenbestand en draag je bij aan de groei van de organisatie. Je denkt na en voert je jaarplan uit binnen jouw rayon. Uiteraard daag je jezelf uit om je doelstellingen te realiseren en te overtreffen. Naast existing business ben je ook bezig met new business. Om succesvol te zijn word je ondersteund door een moderne mix van marketing tools.  Je onderhoudt je relatie met je klant en bouwt uit waar mogelijk. Daarnaast werf je ook nieuwe klanten. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur die samen met jou en je team spart over mogelijkheden in jouw gebied. Je bent een complete salesprofessional en je bent verantwoordelijk voor alle facetten in het salesproces. Zo identificeer je de kansen bij bestaande relaties tot en met het realiseren van business bij prospects. In samenwerking met de directeur stel je plannen en doelen op om het jaartarget te behalen.

Wat zijn de belangrijkste resultaatgebieden?

  • Realiseren van de verkoop- en acquisitiedoelstellingen bij organisaties tussen de 10 en 250 medewerkers
  • Verantwoordelijk voor het verkooptraject bij klanten en prospects
  • Voeren van verkoopbesprekingen, onderhandelen over prijzen, kortingen etc. binnen zijn bevoegdheden.
  • Inschakelen van deskundigheid bij meer complexe vragen en mogelijke assessments.
  • Afsluiten van contracten en het daarna overdragen van perfecte orders aan de backoffice.
  • Signaleren van relevante ontwikkelingen, behoeften bij klanten en prospects met betrekking tot nieuwe en/of aangepaste documentoplossingen.
  • Het up-to-date houden van de vakkennis met betrekking tot producten en ontwikkelingen bij klanten en prospects.
  • Het actief bijhouden van de CRM applicatie op selling cycles en klantniveau, en werken volgens een vastgestelde weekplanning.
  • De wil om je te ontwikkelen in consultative selling.
  • Voldoen aan de prestatie-indicatoren, zoals deze zijn vastgelegd in de management scorecard.

Vereiste opleiding en ervaring

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Je hebt een goed commercieel inzicht en bent in staat tot het vertalen van techniek in een door de klant gewenste oplossing. Je toont creativiteit om met de juiste personen in gesprek te komen en je zet verkoopsignalen om in concrete resultaten. Beschikt over een goed communicerend vermogen. Je bent gedreven en resultaatgericht en ziet steeds een uitdaging in het behalen van de doelstellingen. Wonend in de regio Utrecht/Flevoland/Gelderland

▪ Minimaal 3 jaar ervaring in de IT/Document management branche

▪ Rijbewijs B en gedegen kennis van MS Office 365 applicaties

Kerncompetenties ▪ Communicatief. ▪ Samenwerking. ▪ Analytisch vermogen. ▪ Stressbestendig. ▪ Overtuigingskracht. ▪ Commercieel. ▪ Klantgericht. ▪ Resultaatgericht

Informatie

Voor vragen en/of informatie kan je contact opnemen met Rik Stigter 06-52473494.

Solliciteer direct